Η πλατφόρμα livestreaming που ανήκει στην Amazon θα μειώσει το 35% του προσωπικού της, δηλαδή περίπου 500 υπαλλήλους, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg.
Το Twitch επιβεβαίωσε δημόσια τις απολύσεις σε μια ανάρτηση στο blog την Τετάρτη, η οποία περιλάμβανε αντίγραφο του email που στάλθηκε στο προσωπικό και το ενημέρωσε για τις περικοπές. Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο διευθύνων σύμβουλος Dan Clancy δήλωσε ότι ήταν “απογοητευμένος” που η είδηση των απολύσεων “διέρρευσε” πριν η Twitch ενημερώσει τους εργαζόμενους. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε προγραμματίσει να τους ενημερώσει το πρωί της Τετάρτης και “δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα”. Δήλωσε επίσης ότι το Twitch είχε καταβάλει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε streamers πέρυσι, αλλά το μέγεθος της εταιρείας δεν αντιστοιχούσε στην ανάπτυξή της.
“Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη επιχείρηση, ώστε το Twitch να είναι εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατά τη διάρκεια του έτους μειώσαμε τα έξοδα και πήραμε πολλές αποφάσεις για να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί”, συνέχισε ο Clancy. “Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες αυτές, κατέστη σαφές ότι ο οργανισμός μας εξακολουθεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από ό,τι πρέπει να είναι, δεδομένου του μεγέθους της επιχείρησής μας … Όπως συμβαίνει με πολλές άλλες εταιρείες στον τεχνολογικό χώρο, τώρα διαμορφώνουμε το μέγεθος του οργανισμού μας με βάση την τρέχουσα κλίμακα της επιχείρησής μας και τις συντηρητικές προβλέψεις για το πώς αναμένουμε να αναπτυχθούμε στο μέλλον”.
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο πλήγμα για την ήδη ταλαιπωρημένη εταιρεία, η οποία μείωσε εκατοντάδες θέσεις εργασίας πέρυσι εν μέσω αλλαγών στην ηγεσία, αύξησης του λειτουργικού κόστους και δυσαρέσκειας της κοινότητας. Λίγο αφότου ο συνιδρυτής της Twitch και μακροχρόνιος διευθύνων σύμβουλος Emmett Shear παρέδωσε τα ηνία στον Clancy, η εταιρεία απέλυσε 400 υπαλλήλους. Η Amazon έκοψε άλλες 180 θέσεις εργασίας στα τέλη του περασμένου έτους, όταν έκλεισε το κανάλι Crown, τον προγραμματισμό του Twitch που διαχειρίζεται η Amazon, και έκλεισε την ομάδα Game Growth, η οποία υποτίθεται ότι βοηθούσε τους δημιουργούς παιχνιδιών να προωθούνται στην αγορά.
Το Twitch ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι σχεδιάζει να διακόψει την υπηρεσία στη Νότια Κορέα – μία από τις μεγαλύτερες αγορές esports στον κόσμο – λόγω των “απαγορευτικά ακριβών” τελών δικτύου. Σε μια ανάρτηση στο blog που ανακοίνωσε το κλείσιμο, ο Clancy έγραψε ότι η εταιρεία λειτουργούσε με “σημαντικές ζημίες” στην Κορέα και ότι δεν υπήρχε “καμία διέξοδος” για να λειτουργήσει βιώσιμα.
Παρά τη δημοτικότητά του – η χρήση της πλατφόρμας έχει εκτοξευθεί στα ύψη μετά το πανδημικό κλείδωμα πριν από αρκετά χρόνια – το Twitch εξακολουθεί να αγωνίζεται για να βγάλει κέρδος. Η στροφή της προς την προτεραιότητα των διαφημιστικών εσόδων, η οποία αποτέλεσε σημείο διαμάχης μεταξύ των θεατών και των streamers, δεν έχει αποδώσει καρπούς- το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να είναι ζημιογόνος σχεδόν μια δεκαετία μετά την εξαγορά της από την Amazon. Αρκετά στελέχη αποχώρησαν από την Twitch τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένου του υπεύθυνου εσόδων της.
Το Twitch αντιμετωπίζει απότομο λειτουργικό κόστος για την υποστήριξη περιεχομένου livestream σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Σε μια ανάρτηση στο blog του 2022, ο Clancy δήλωσε ότι κάθε streamer μεγάλου όγκου στο Twitch κοστίζει στην εταιρεία περίπου 1.000 δολάρια το μήνα, επικαλούμενος τις τιμές διαδραστικού βίντεο της Amazon Web Service.
“Η παροχή ζωντανού βίντεο υψηλής ευκρίνειας, χαμηλής καθυστέρησης και πάντα διαθέσιμου σε σχεδόν κάθε γωνιά του κόσμου είναι δαπανηρή”, έγραψε ο Clancy.