Ριχάρδος: Έτσι στήθηκε το colpo grosso με τον κλεμμένο χρυσό

Συνεχίζονται οι απίστευτες αποκαλύψεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού στο οποίο ηγετικό θέση είχε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος. Μέχρι και τον μισό τόνο είχε φτάσει ο χρυσός που έβγαζε το κύκλωμα στην Τουρκία ενώ ένα εκατομμύριο ευρώ και 50 χρυσού έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής.

Το κύκλωμα των λαθρεμπόρων είχε στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανη για να βγάζει το χρυσό από την Ελλάδα και να τον στέλνει στην Τουρκία. Κάθε μέρα, το κύκλωμα έδιωχνε 100 με 150 κιλά χρυσού, αναφέρει το newsit.gr

Κάποιες μέρες ο χρυσός είχε φτάσει ακόμη και τον μισό τόνο. Το κόλπο ήταν το εξής: Έβαζαν το χρυσό μέσα σε «ασυνόδευτα» πακέτα, τα οποία έβαζαν σε τουριστικά λεωφορεία που έφυγαν από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Τουρκία.

Στην υπόθεση εκμπλέκεται και ένας αστυνομικός, αλλά και άλλοι ενεχυροδανειστές όπως και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι συνεργασίες και τα.. δίκτυα
Όλα δείχνουν ότι το κύκλωμα συνεργαζόταν με άλλο κύκλωμα ληστών και διαρρηκτών. Από αυτούς εξασφάλιζαν μεγάλες ποσότητες κλοπιμαίων από σπίτια και κοσμηματοπωλεία τα οποία στη συνέχεια έλιωναν και πωλούσαν υπό μορφή ράβδων στην Τουρκία.

Παρόλα αυτά, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο ρόλος του αστυνομικού. Επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα αναμένονται το απόγευμα.

Ανάμεσά τους και ο γνωστός (από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του) ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, με καταστήματα αγοράς χρυσού στην Αθήνα και την επαρχία.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή αναφερόμενος στις συλλήψεις που έγιναν στο πλαίσιο της γιγάντιας επιχείρησης (που δεν έχει ολοκληρωθεί), κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί πάνω από 60 άτομα.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη, κατά την ομιλία του στη Βουλή, την αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τους εγκληματίες με τα λευκά κολάρα.
«Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.