Αναρτήθηκαν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2019

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται και φέτος να βάλουν το χέρι στην τσέπη για καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έως τις 31 Δεκεμβρίου, αλλιώς θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες τους και να θέσουν το όχημα σε ακινησία.

Αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα (26/11) στην σελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr), τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019. Το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι και είναι χωρισμένα σε τέσσερις βασικές κατηγορίες ανάλογα με το έτος πρώτης κυκλοφορίας.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει με τη χρήση των κωδικών τους στο Τaxisnet ή απλά με τη χρήση του αριθμού φορολογικού μητρώου τους και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους να εισέλθουν στον δικτυακό τόπο www.aade.gr και να πληροφορηθούν το ακριβές ποσό που αναλογεί στο όχημά τους. Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών.

Ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας τα τέλη κυμαίνονται:

Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001 έως το 2005.
Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.
Για τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφοριας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.
Στους παρακάτω πίνακες αναγράφονται τα τέλη κυκλοφορίας με βάση το έτος ταξινόμησης και με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.