Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Μήνυμα κατά του εθνικισμού, της πατριδοκαπηλίας και όσων καλλιεργούν το εθνικό μίσος έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Παρασκευής (14/12/2018) από τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό».

«Η Θεσσαλονίκη και η παρουσία σας σήμερα εδώ στο Αλεξάνδρειο δίνει απάντηση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο.

«Είναι μήνυμα», σημείωσε, «απέναντι σε όλους που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτή η πόλη είναι βυθισμένη στο μίσος και στο σκοτάδι. Όμως η παρουσία σας δίνει το μήνυμα της αντίστασης, της δημοκρατίας, ελευθερίας. Γιατί σε αυτόν τον τόπο δεν πέρασε ποτέ ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλεία».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Θεσσαλονίκη της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων, της βαριάς ιστορίας και των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, «δεν είναι η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους.”Δε θα την αφήσουμε να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους. Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω», υπογράμμισε.

Είπε ότι «η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία” και ότι “ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας στέλνει σήμερα μήνυμα αντίστασης, ελευθερίας, δημοκρατίας».

«Ως εδώ», τόνισε. «Δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμίδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», είπε.

«Δε θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Siemens και της Novartis, να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες προδότες και μειοδότες», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα γίνεται ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «βάζει τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας μας».

«Το επισφράγισμα της μεγάλης προσπάθειας μας στην εξωτερική πολιτική, είναι η επίλυση ενός μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. Έχει έρθει η ώρα της στρατηγικής ήττας για όλους αυτούς που πάνω στο Μακεδονικό έχτισαν πολιτικές καριέρες. Πατριδοκάπηλοι, κήρυκες του μίσους, φανατίζοντας τις κοινωνίες & αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η διαιώνιση του προβλήματος για τη σταθερότητα της περιοχής», πρόσθεσε.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ. Κλείνει το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού:

 

Ομιλία στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, της αρμονικής συνύπαρξης των διαφορετικών παραδόσεων και των πολιτισμών είναι εδώ και στέλνει μήνυμα ελευθερίας και δημοκρατίας. Ομιλία στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης. #ΒαρδαρηςΔημοκρατιας

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.