Νέα στοιχεία στην υπόθεση Novartis (video)

Την πιθανότητα διάπραξης αδικημάτων όπως ενεργητική δωροδοκία και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ερευνούν για τον καθηγητή Νίκο Μανιαδάκη οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τον κ. Μανιαδάκη επεκτείνονται και για τα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της ενεργητικής δωροδοκίας, εκτός της παθητικής δωροδοκίας, βάσει και των φορολογικών εκκρεμοτήτων από το παρελθόν του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως η πρώτη «ποινική εμπλοκή» του κ.Μανιαδάκη στην υπόθεση ήταν η αναφορά της μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» τον Νοέμβριο του 2017, η οποία στη συνέχεια ωστόσο ανακάλεσε τις καταγγελίες της κι ενώ μεσολάβησαν δύο καταθέσεις του μάρτυρα » Γιάννης Αναστασίου».

Τρεις είναι οι βασικές δεξαμενές άντλησης στοιχείων για την εισαγγελική έρευνα:

  • Οι άλλοι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες.
  • Τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί από την εταιρεία Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους μήνες οι Εισαγγελείς κατάσχεσαν το back up της εταιρείας το οποίο βρέθηκε σε άλλη εταιρεία που εδρεύει στον Ασπρόπυργο και φέρεται να συνεργάζεται με την εταιρεία Novartis παρέχοντας συμβουλές. Ο όγκος των στοιχείων που έχουν συλλεγεί είναι τεράστιος που θα χρειαστεί πολύς χρόνος προκειμένου τα στοιχεία αυτά να μελετηθούν και να αξιολογηθούν.
  • Οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο των εμπλεκόμενων προσώπων όσο και των συγγενών τους αλλά και των συνεργατών τους.

Ανώτατες Δικαστικές Πηγές διαψεύδουν δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σύμφωνα με το οποίοι οι εισαγγελείς Διαφθοράς αρνήθηκαν να παραλάβουν ηλεκτρονικά στοιχεία που τους έδωσαν σε πρόσφατο ταξίδι τους στην Βιέννη , Αμερικανοί ομοσπονδιακοί πράκτορες και τα οποία αφορούσαν εμπλεκόμενο στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας πρώην υπουργό.

Ωστόσο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προσανατολίζεται στο να διατάξει έρευνα προκειμένου να εξετάσει αν είναι βάσιμα ή όχι τα δημοσιεύματα αυτά.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.