Δηλώσεις Μητσοτάκη: Στημένο το “διαζύγιο” Τσίπρα – Καμμένου

Στη συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Πάνου Καμμένου στη συγκυβέρνηση.

«Η λογική τους οδήγησε τη χώρα σε παρακμή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και ανέφερε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν.

«Τσίπρας-Καμμένος είναι σε απόλυτη συνεννόηση, είναι ένα κακοστημένο θέατρο για να βολευτούν και οι δύο», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους βουλευτές που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης να αναλογιστούν τι πάνε να κάνουν και επεσήμανε ότι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι ταυτισμένος με το ψέμα, την εξαπάτηση και την εθνική ταπείνωση. Είναι τα κοινά του με τον κ. Καμμένο.

Για την πρόταση μομφής

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον Πάνο Καμμένο για την πρόταση μομφής λέγοντας πως κινείται με «τραγικότητα. Είχε τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση και δεν το έκανε. Αν συμφωνούσαμε ότι η ονομασία των Σκοπίων ήταν Χώρα της Κεντρικής Βαλκανικής με μακεδονική εθνικότητα, αυτό δεν θα μας άρεσε. Τέτοια στοιχεία κρύβουν αλυτρωτισμό από τους γείτονές μας. Η θέση της ΝΔ δεν έχει αλλάξει, είναι στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δεν αναγνώρισε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα γιατί ήξερε τους κινδύνους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Η συμφωνία είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο που υπάρχει η μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Ο Ζάεφ έχει τη δυνατότητα να δηλώνει Μακεδόνας και εγώ αυτό δεν θα το δεχτώ. Θα καταψηφίσουμε τη Συμφωνία και αν μεσολαβήσουν εκλογές δεν θα επικυρώσουμε τη Συμφωνία», τόνισε.

Για τις εκλογές

«Στόχος μας η σταθερότητα και η αναγέννηση της χώρας.Αν κρίνω από τις δηλώσεις βουλευτών που ανακάλυψαν ξαφνικά τη γοητεία Τσίπρα είναι πιθανό να πετύχει τον στόχο των 151. Δεν θα απολαμβάνει όμως την εμπιστοσύνη του λαού. Η πιο καθαρή λύση είναι εκλογές τώρα. Επιμένω σε διαφορετικό ύψος και ήθος εξουσίας» είπε.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για τη διενέργεια εκλογών, επισημαίνοντας πως η προεκλογική περίοδος είναι μια ευκαιρία για να«ξεσαλώσει ο Αλέξης Τσίπρας με διορισμούς».

Για τις επενδύσεις, τα συλλαλητήρια, την Παιδεία

«Πιστεύουμε στις ιδιωτικές επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το πιστεύει. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για τις δημόσιες επενδύσεις. Εμείς ξέρουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Μπορούμε να κάνουμε γενναίες τομές στο Δημόσιο τομέα για να βοηθήσουμε τις επενδύσεις. Η χώρα πρέπει να κερδίσει αξιοπιστία», είπε και τόνισε πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει τη μεγάλη αναπτυξιακή έκπληξη.

Για την Παιδεία είπε πως «χρειάζεται ενίσχυση αλλά δεν θα μιλήσω για αριθμό προσλήψεων. Πρέπει να μελετήσω τα στοιχεία. Οι προσλήψεις στην Παιδεία θα ξεκινήσουν από τις προσλήψεις για την ειδική αγωγή, για τα παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη» και ξεκαθάρισε πως προσλήψεις θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

Για τα δάνεια της ΝΔ είπε πως «ήταν αποτέλεσμα άλλης εποχής. Αυτή η πρακτική δεν υπάρχει σήμερα. Περιόρισα τις δαπάνες του κόμματος κατά 70% και απευθύνθηκα στον απλό Νεοδημοκράτη να δώσει μια ετήσια συνδρομή. Έχουμε 155.000 Νεοδημοκράτες που δίνουν ένα ευρώ το μήνα για να στηρίξουν οικονομικά το κόμμα. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Έχω κάνει ότι περνάει από το χέρι μου για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση».

«Η άποψη μας για τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία δεν αλλάζει. Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να διαδηλώσουν ειρηνικά όπως θέλουν», τόνισε.

Σε ερώτηση για το με ποιον θα κυβερνήσει αν δεν εκλεγεί αυτοδύναμος απάντησε πως «θα επιδιώξω σύγκληση το έχω πει. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι μετά τις επόμενες εκλογές η χώρα δεν θα είναι ακυβέρνητη και δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές με απλή αναλογική για να μπει ο κ. Τσίπρας από την πίσω πόρτα. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους. Θα αναζητήσω και στελέχη εκτός ΝΔ αν κρίνω ότι μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της Υγείας, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για να εφαρμόσω το πρόγραμμα που με ειλικρίνεια παρουσιάζω στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.