Ελληνική ταινία: Η Δουλειά Της / Her Job του Νίκου Labôt (trailer)

Ο Νίκος Labôt σκηνοθετεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία, «Η Δουλειά Της» που έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο. Ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και η Λέα Σεϊντού πρωταγωνιστούν στην ταινία του Ντρέικ Ντόρεμους, «Ζωή» και η οι θρυλικές φωτογραφίες του Αρμένου-Τούρκου φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ παρουσιάζονται στο «Μάτι της Κωνσταντινούπολης».

Λίγο πριν τα 40 η Παναγιώτα, μια σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δυο παιδιών, θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Έχοντας ελάχιστα εφόδια θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας και θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της. Ό,τι κι αν ακολουθήσει από κει και μετά, εκείνη δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, «Η Δουλειά της» διηγείται με ειλικρινή και συγκινητικό τρόπο τη μικρή/μεγάλη ιστορία μιας γυναίκας που, σχεδόν κατά λάθος, καταλήγει να αμφισβητήσει τις ιδιότητες των ρόλων της ως συζύγου και μητέρας και να χρησιμοποιήσει την ανισορροπία του συστήματος για να βρει νέα πατήματα στη ζωή. Με αφορμή την ιστορία της Παναγιώτας, «Η Δουλειά της» μιλάει για όλους εκείνους τους ανθρώπους που συνεχίζουν να προχωράνε ακόμα κι όταν όλα γύρω τους καταρρέουν. Στον ρόλο της Παναγιώτας η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου επιστρέφει ως πρωταγωνίστρια στη μεγάλη οθόνη παραδίδοντας μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία, ανεπιτήδευτη, οικεία και βαθιά ουσιαστική.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.