Ανακοινώθηκε το Oculus Rift S

Ανακοινώθηκε το νέο Oculus Rift headset που ακούει στο όνομα Oculus Rift S, το οποίο έρχεται με πολύ περισσότερα features και βελτιώσεις που θα κάνουν την VR gaming εμπειρία ακόμα πιο άνετη και ασφαλή.

Η Oculus ανέφερε ότι δούλεψε στενά με την Lenovo για να αναβαθμίσει το hardware και με την βοήθεια της Lenovo Legion community ανανεώσε τον σχεδιασμό της συσκευής διανέμοντας καλύτερα το βάρος και μειώνοντας τον αριθμό των καλωδίων σε μόλις ένα.

Όπως και το Oculus Quest, έτσι και το Rift S διαθέτει το Oculus Insight, με το οποίο μπορεί να ανιχνεύει παθητικά τον περιβάλλοντα χώρο. Μια απο τις νέες λειτουργίες που φέρει το Rift S, είναι το Passthrough+ το οποίο επιτρέπει στον χρήστη του να βλέπει και τον “έξω κόσμο”, ενώ τα Touch Controllers δέχτηκαν και αυτά μια αναβάθμιση.


Αναβάθμιση είδαν επίσης και τα panels, τα οποία θα είναι OLED ανάλυσης 2560×1440 pixels ανά οθόνη. Το περίεργο είναι ότι ο ρυθμός ανανέωσης έπεσε από τα 90Hz στα 80Hz (η διαφορά είναι πρακτικά αμελητέα), αλλά σίγουρα θα προτιμούσαμε να δούμε 120 ή ακόμα καλύτερα 144Hz.

Το Oculus Rift S θα είναι διαθέσιμο αυτή την Άνοιξη έναντι 399 δολαρίων.

ΠΗΓΗ: GSMARENA

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.