Κατέφθασαν οι νέοι πανίσχυροι Intel Core 9ης γενιάς

Η Intel ανακοίνωσε περισσότερους επεξεργαστές 9ης γενιάς για PC, notebook και high end laptops. Η τελευταία προσθήκη στην Η σειρά, που ανακοινώθηκε την Τρίτη θα προσφέρει 33 τοις εκατό καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την 6η γενιά που ανακαλύφθηκε περίπου πριν από τρία χρόνια.

Ανάμεσα στα κύρια πλεονεκτήματά τους η Intel τόνισε τα υψηλότερα fps για παιχνίδια και ακόμα ταχύτερη επεξεργασία 4Κ βίντεο. Ένα ακόμη πλεονέκτημα θα είναι το το Wi-Fi 6 που θα επιτρέπει ταχύτητες download έως και 10Gbps σε συνδυασμό με ένα ικανό ρούτερ. Ευπρόσδεκτη επίσης είναι και η υποστήριξη Thunderbolt 3.

Για να ενισχύσει και την desktop αγορά έχει ετοιμάσει ένα αρκετά μεγάλο απόθεμα από επεξεργαστές σε όλο το εύρος της 9ης γενιάς απο τον Core i9 εως και τους lower end Pentium και Celeron.

Καλό θα ήταν να περιμένουμε τα σχετικα benchmarks για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε την πραγματική τους απόδοση, αλλά προς το παρόν η Intel φαίνεται να εστιάζει στους gamers και στους content creators που θέλουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις στα laptop τους. Οι Core i5, i7 και i9 ήδη προορίζονται για μια πληθώρα laptops από εταιρείες, όπως την Asus, την Razer και την Lenovo.

Δυστυχώς δεν είδαμε κάποια πιο ουσιαστικά νούμερα όπως για παράδειγμα κάποια σύγκριση με τους επεξεργαστές της προηγούμενης γενιάς οπότε δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς το πως ανταγωνίζονται με αυτούς.

Αν και η μετάβαση στα 10 νανόμετρα δεν έγινε ακόμα, αυτό δεν φαίνεται να εμπόδισε την Intel να χωρέσει 16 threads με 5GHz Turbo Boost στον i9-9900HK, ο οποίος -όπως ανέφερε- θα είναι ιδιαίτερα δελεαστικός προς τους streamers που πρέπει να τρέχουν τα πιο απαιτητικά παιχνίδια και ταυτόχρονα να τα καταγράφουν και να τα streamαρουν.

Ο Core i7 από την άλλη έρχεται με 6 πυρήνες και 12 threads με clocks που θα αγγίζουν τα 4.6 GHz, ενώ ο i5 έρχεται με 4 πυρήνες και 8 threads στα 4.3 GHz. Όλα τα mobile chips της 9ης γενιάς θα υποστηρίζουν έως και 128GB DDR4 RAM, ενώ θα είναι συμβατά και με το Optane H10 module.

Σύμφωνα με την Intel οι νέοι επεξεργαστές προορίζονται για notebooks, αλλά αν σκοπεύετε να παίζετε χωρίς τον φορτιστή σας στη πρίζα τότε θα έχετε μόλις μια με δυο ώρες χρήσης μιας και όλη η H σειρά που ανακοινώθηκε σήμερα απαιτεί 45 Watt ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.