Που ψηφίζω στις Βουλευτικές Εκλογές 2019

Να αναζητήσουν και να επιβεβαιώσουν, εκ νέου, το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν καλεί το υπουργείο Εσωτερικών τους ψηφοφόρους των βουλευτικών εκλογών 2019 της Κυριακής, καθώς υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά κέντρα.

Το ΥΠΕΣ, που έχει δημοσιοποιήσει έναν αναλυτικό οδηγό για τις βουλευτικές εκλογές 2019, επισημαίνει ότι τα εκλογικά τμήματα θα είναι λιγότερα από ό,τι ίσχυσε στις τετραπλές κάλπες (ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές) του Μαΐου.

Οι εκλογείς μπορούν αναζητούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορούν να ψηφίσουν μέσω της ειδικής πλατφόρμας «Μάθε που ψηφίζεις», που έχει θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών για τις βουλευτικές εκλογές 2019.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές, με τον κόσμο να μπορεί και πάλι να ενημερώνεται για τυχόν αλλαγές που μπορεί να έχουν προκύψει, σχετικά με το που θα ψηφίσει. Το υπουργείο έχει αναλυτικά όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι για την ημέρα που θα πάνε στη κάλπη.

Παράλληλα, η αστυνομία ενημέρωσε πως εν όψει των εκλογών, τα γραφεία για την έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίων θα είναι ανοιχτά, ακόμη και το Σάββατο, από τις 8 το πρωί ως τις 18:00, αλλά και την Κυριακή από τις 7 το πρωί ως τις 19:00. Οπότε όσοι χρειάζονται νέα ταυτότητα ή διαβατηρίου λόγω απώλειας, θα μπορούν και ανήμερα των εκλογών να βγάλουν καινούργια, ώστε να πάνε να ψηφίσουν. Οι ταυτότητες θα εκδίδονται άμεσα, εφ’ όσον υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Συγκεκριμένα οι ώρες λειτουργίας των γραφείων:
Γραφεία Ταυτοτήτων

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 08:00 έως 18:00
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00
Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 08:00 έως 18:00
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2019, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ekloges/se-leitoyrgia-i-selida-mathe-poy-psifizeis

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.