“Φονικός” αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη – Τον είδαν τελευταία στιγμή

0
85

Ο αστεροειδής με το όνομα “2019 OK” ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες μόλις μία μέρα προτού περάσει σε κοντινή απόσταση από τη Γη. Οι επιστήμονες τον αποκάλεσαν “φονέα των πόλεων”, αφού θα μπορούσε να προκαλέσει μια αρκετά μεγάλη καταστροφή.

Την Πέμπτη ένας αστεροειδής που ονομάζεται “Asteroid 2019 OK”, ταξιδεύοντας με ταχύτητα σχεδόν 24 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, πλησίασε πολύ κοντά στη Γη.

Ο αστεροειδής πέρασε σε απόσταση περίπου 70.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και ήταν μια από τις πλησιέστερες προσεγγίσεις στον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια.

Ο “2019 OK” ήταν αρκετά μεγάλος και, παρόλο που δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια καταστροφή σαν εκείνη που αφάνισε τους δεινόσαυρους, θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη.

Η NASA παρακολουθεί μεγάλους αστεροειδείς προκειμένου να εντοπίσει οτιδήποτε μπορεί να βρίσκεται σε μια απειλητική τροχιά προς τη Γη.

Αλλά ο “2019 OK” εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες και προσδιορίστηκε από τους επιστήμονες ως επικίνδυνος μόλις μία μέρα προτού περάσει από τον πλανήτη μας.

Ο “Asteroid 2019 OK” κατάφερε να διαφύγει από την προσοχή των επιστημόνων, επειδή ήταν σχετικά μικρότερος από άλλους που προσεγγίζουν τη Γη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως ο αστεροειδής έχει διάμετρο μεταξύ 57 και 130 μέτρα, ενώ όπως δήλωσε στη Sydney Morning Herald ο Μάικλ Μπράουν, καθηγητής στη σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Μονάς:

“Είναι ένας αστεροειδής, φονέας των πόλεων. Επειδή είναι τόσο μικρός, είναι απίστευτα δύσκολο να τον διακρίνεις παρά μόνο το τελευταίο λεπτό”.

Nikhilesh Shah@shah_nikhilesh
Earth had a near-miss with ‘city-killer’ asteroid this morning

An asteroid about 100 metres in diameter and racing at 24 kilometres a second has just missed the Earth by 70,000 kms.

https://www.smh.com.au/national/earth-had-a-near-miss-with-city-killer-asteroid-this-morning-20190725-p52apn.html 

Earth had a near-miss with ‘city-killer’ asteroid this morning

The 100-metre wide rock called Asteroid 2019 OK raced by at 11.22am on Thursday, passing within about 70,000km – closer to us than the moon’s orbit.

smh.com.au

See Nikhilesh Shah’s other Tweets

https://www.news247.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here