Η Apple λανσάρει υπηρεσία μεταφοράς των φωτογραφιών &βίντεο από iCloud σε Google Photos

Η αμερικανική εταιρία παρουσίασε μια νέα υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί να διευκολύνει τους χρήστες iCloud να μεταφέρουν τις αποθηκευμένες φωτογραφίες και τα βίντεό τους στο Google Photos.

Όπως αναφέρει έγγραφο υποστήριξης της Apple, ο χρήστης αφού συνδεθεί στον λογαριασμό του από

την ιστοσελίδα Data and Privacy της εταιρίας, θα μπορεί να επιλέξει τη «Μεταφορά αντιγράφου των δεδομένων του». Αφού ο χρήστης ακολουθήσει όλα τα βήματα, η Apple θα μεταφέρει τις φωτογραφίες και τα βίντεο του iCloud στο Google Photos.
Η μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο από το iCloud δεν καταργεί το περιεχόμενο που ήδη έχει αποθηκευτεί στην Apple, αλλά παρέχει μια μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποθηκεύει ένα αντίγραφο του περιεχομένου στο Google Photos.

Η διαδικασία μεταφοράς διαρκεί από τρεις έως επτά ημέρες, με την Apple αρχικά να επαληθεύει ότι το αίτημα μεταφοράς υποβλήθηκε από τον χρήστη. Για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά, ο χρήστης πρέπει να έχει ενεργοποιήσει τον έλεγχο δύο παραγόντων (2-factor authentication) στον Apple λογαριασμό του και πρέπει να έχει έναν λογαριασμό Google Photos με επαρκή χώρο αποθήκευσης για να ολοκληρωθεί η μεταφορά.

Βέβαια, κάποια αρχεία δεν γίνεται να μεταφερθούν, όπως Smart Albums, Live Photos, μεταδεδομένα των φωτογραφιών αλλά και μερικές RAW φωτογραφίες. Ωστόσο, τύποι αρχείων όπως .jpg, .png, .webp, .gif, .mpg, .mod, mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts και .mkv είναι συμβατοί.

Μεταφέρεται μόνο η πιο πρόσφατη επεξεργασμένη φωτογραφία αντί της αρχικής έκδοσης ενώ οι διπλότυπες φωτογραφίες θα εμφανίζονται ως μία φωτογραφία. Όπου είναι εφικτό, οι φωτογραφίες μεταφέρονται και στα αντίστοιχα άλμπουμς ενώ τα βίντεο μεταφέρονται ξεχωριστά.

Η υπηρεσία μεταφοράς της Apple είναι διαθέσιμη σε χρήστες στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.