Το Chrome στα Windows 10 θα χρησιμοποιεί τώρα πολύ λιγότερη μνήμη, λέει η Google

Η Google ισχυρίζεται ότι η έκδοση 89 του Chrome που μόλις κυκλοφόρησε προσφέρει “σημαντική εξοικονόμηση μνήμης” στους χρήστες των Windows 10, καλύτερο χειρισμό μνήμης σε macOS και ταχύτερη εμπειρία στο Android.

Στα Windows 10, η Google ισχυρίζεται ότι το Chrome επιτυγχάνει εξοικονόμηση μνήμης έως και 22% στη διαδικασία του προγράμματος περιήγησης, 8% στο render και 3% στην GPU χάρη στον εκχωρητή μνήμης του Chrome, το PartitionAlloc.
Η Google βελτιστοποίησε επίσης τον τρόπο με τον οποίο το Chrome χρησιμοποιεί και απορρίπτει τη μνήμη στην καρτέλα προσκηνίου. Αυτό σημαίνει ότι το Chrome μπορεί να ανακτήσει έως και 100MiB ανά καρτέλα απορρίπτοντας τη μνήμη από την καρτέλα προσκηνίου που δεν χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή. Για παράδειγμα, μεγάλες εικόνες που έχουν μετακινηθεί εκτός οθόνης.

Για macOS, το Chrome έχει μικρότερο αποτύπωμα μνήμης στις καρτέλες φόντου. Η Google ισχυρίζεται ότι βλέπει εξοικονόμηση μνήμης 8% σε macOS, η οποία μπορεί να είναι τόσο μεγάλη όσο 1GiB.

Το Chrome μπορεί επίσης να διατηρήσει έναν Mac πιο δροσερό μέσω της λειτουργίας περιορισμού καρτελών ή του χρονισμού επιτάχυνσης JavaScript που συνοδεύει το Chrome 87. Η ρύθμιση της καρτέλας παρέχει περισσότερους πόρους σε καρτέλες που χρησιμοποιούνται αφαιρώντας πόρους από καρτέλες με φόντο για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η Google αναφέρει ότι έχει βελτιώσει έως και 65% τη βαθμολογία Apple Energy Impact στο macOS Activity Monitor για καρτέλες στο παρασκήνιο.

Η τελευταία έκδοση του Chrome για Android φέρνει επίσης βελτίωση κατά 5% στη χρήση μνήμης, 7,5% ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και έως και 2% ταχύτερη φόρτωση σελίδας. Αυτά τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη συσκευή Android.

Επιπλέον, για τις τελευταίες συσκευές Android που διαθέτουν τουλάχιστον Android Q και με τουλάχιστον 8 GB μνήμης RAM, το Chrome είναι πλέον δυαδικό 64 bit. Το Chrome σε αυτά τα smartphone θα πρέπει να βλέπει ταχύτερη φόρτωση σελίδας κατά 8,5% και ομαλότερη εμπειρία κατά 28% κατά την κύλιση και με καθυστέρηση εισαγωγής.

Τέλος, το Chrome σε Android περιλαμβάνει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Freeze-Dried Tabs, η οποία βοηθάει στην εκκίνηση 13% πιο γρήγορα. Οι δυνατότητες αποθηκεύουν μια ελαφριά έκδοση καρτελών που είναι παρόμοιου μεγέθους με ένα στιγμιότυπο οθόνης, επιτρέποντας παράλληλα την κύλιση, το ζουμ και το πάτημα σε συνδέσμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.