10 δωρεάν προγράμματα υπολογιστή που πρέπει να έχει ο καθένας

Υπάρχουν εκατομμύρια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα έργα, πολλά από αυτά καλύτερα από οποιοδήποτε εμπορικά διαθέσιμο προϊόν. Παρακάτω είναι μια σύντομη λίστα με αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο εκεί έξω, χωρισμένο σε δέκα κατηγορίες.

Προστασία από ιούς και κακόβουλα προγράμματα

Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται προστασία στον υπολογιστή τους ή μπορεί να έχουν ήδη εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Αυτό που οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι υπάρχουν δωρεάν προγράμματα που είναι τόσο καλά και σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα από τα εμπορικά προϊόντα. Ακολουθούν οι προτάσεις μας.

Πρόγραμμα προστασίας από ιούς: Microsoft Defender

Προστασία από κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό υποκλοπής: Malwarebytes

Εφεδρικές λύσεις

Αρκετά δωρεάν και εμπορικά διαθέσιμα εφεδρικά προγράμματα είναι διαθέσιμα για υπολογιστές. Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύονται τοπικά, δηλαδή εάν το σπίτι σας καταστράφηκε ή ληστεύτηκε ή εάν χάσατε τους εφεδρικούς δίσκους σας, όλα τα δεδομένα σας θα χαθούν. Για να αποφευχθεί η απώλεια σημαντικών δεδομένων, προτείνουμε στους χρήστες να χρησιμοποιούν διαδικτυακές εφεδρικές υπηρεσίες.

Διαδικτυακή λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: Mozy ή Dropbox

Πρόγραμμα περιήγησης

Παρόλο που ο Microsoft Internet Explorer ή το Edge είναι προεγκατεστημένοι σε υπολογιστές Windows, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις που πρέπει να δοκιμάσουν όλοι. Αυτές οι δωρεάν εναλλακτικές λύσεις μπορεί συχνά να είναι γρηγορότερες, να έχουν περισσότερες επιλογές και, σε πολλές περιπτώσεις, να είναι πιο ασφαλείς από τον Internet Explorer.

Πρόγραμμα περιήγησης Διαδικτύου: Mozilla Firefox ή Google Chrome

Βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης

Κατά τη λήψη αρχείων στο Διαδίκτυο, θα συναντήσετε τελικά ένα .zip, .rar ή άλλο συμπιεσμένο αρχείο. Η αντιμετώπιση αυτών των αρχείων μπορεί να είναι εύκολη με το παρακάτω δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων.

Βοηθητικό πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων: 7-Zip

Βοηθητικό πρόγραμμα δημιουργίας δίσκων και δημιουργίας δίσκων

Η δημιουργία ενός CD / DVD ήχου ή δεδομένων, η αντιγραφή των δεδομένων από ένα CD ήχου ή η δημιουργία ενός CD από ένα .ISO μπορεί να γίνει ελεύθερα χρησιμοποιώντας την παρακάτω δωρεάν πρόταση.

Βοηθητικό πρόγραμμα εγγραφής CD: CDBurnerXP

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια ακόμη υπηρεσία που μπορεί να γίνει ελεύθερα. Οι περισσότεροι χρήστες σήμερα χρησιμοποιούν διαδικτυακές λύσεις e-mail όπως αυτή που αναφέρεται παρακάτω. Ωστόσο, για όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Microsoft Outlook, προτείνουμε ανεπιφύλακτα μία ή και τις δύο παρακάτω προτάσεις.

Πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Mozilla Thunderbird

Ηλεκτρονικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Gmail

Βοηθητικό πρόγραμμα FTP, SFTP και SSH

Οι χρήστες που διατηρούν μια ιστοσελίδα ή πρέπει να φορτώσουν ή να κατεβάσουν αρχεία πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα βοηθητικό πρόγραμμα FTP ή έναν πελάτη SSH. Υπάρχουν πολλά εμπορικά προγράμματα ικανά να το κάνουν αυτό, αλλά οι παρακάτω δωρεάν προτάσεις μας τα ξεπερνούν όλα.

Πελάτης FTP: Filezilla

Πελάτης SSH: MobaXterm και Putty

Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, πρόγραμμα χρωμάτων και οργανωτής εικόνων

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές δωρεάν λύσεις για επεξεργασία, δημιουργία και οργάνωση των εικόνων σας στον υπολογιστή σας. Πολλά από τα προγράμματα που είναι σε θέση να κάνουν αυτές τις εργασίες μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες δολάρια, αλλά όλα τα παρακάτω προγράμματα είναι εντελώς δωρεάν.

Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας: GIMP

Πρόγραμμα βαφής: Paint.net

Διοργανωτής εικόνων: Google Photos

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Αρκετά προγράμματα πολυμέσων με διαφορετικές δυνατότητες και περιορισμούς είναι διαθέσιμα σήμερα. Ακολουθούν τα κορυφαία δωρεάν προγράμματα πολυμέσων για την παρακολούθηση αρχείων βίντεο και την εγγραφή ήχου.

Εργαλείο επεξεργασίας και δημιουργίας ήχου: Audacity

Βίντεο και DVD Player: VLC και MPC-HC

Σουίτα γραφείου

Το Microsoft Office είναι ένα ισχυρό λογισμικό και στάνταρ σε πολλούς κλάδους. Ωστόσο, υπάρχουν δωρεάν επιλογές που προσφέρουν σχεδόν τις ίδιες δυνατότητες και είναι συμβατές με έγγραφα του Office.

Σουίτα γραφείου: LibreOffice

Επεξεργασία κειμένου και πηγαίου κώδικα

Τα Microsoft Windows διαθέτουν ένα απλό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, το Σημειωματάριο. Ωστόσο, προσφέρει μόνο τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας κειμένου. Για προηγμένη επεξεργασία αρχείων κειμένου, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας πηγαίου κώδικα, το δωρεάν πρόγραμμα Notepad ++ προσφέρει κορυφαίες δυνατότητες και απόδοση, χωρίς κόστος.

Πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και πηγαίου κώδικα: Σημειωματάριο ++

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.