Ιταλία: Η μαφία στρατολογεί νέους με βίντεο στο TikTok

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία, καθώς σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ναπολιτάνικη μαφία χρησιμοποιεί πλέον τη διαδικτυακή πλατφόρμα TikTok για να προσεγγίζει νέους. Ο Μαρτσέλο Ραβενούτο, ειδικός σε ζητήματα μαφίας από το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο, απάντησε για το θέμα: «Το TikTok έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για τη μαφία. Με βίντεο που δείχνουν νεαρά μέλη της οργάνωσης πάνω σε μηχανές να εισβάλλουν σε συνοικίες της πόλης, στέλνει το μήνυμα ότι ελέγχει τη περιοχή».
Σκοπός τέτοιων βίντεο είναι να σπείρουν το φόβο και να δείξουν ότι σε ορισμένες συνοικίες το πάνω χέρι έχει η μαφία και όχι οι ιταλικές αρχές, δηλώνει στην εφημερίδα La Repubblica ο εισαγγελέας Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράχο, επικεφαλής υποθέσεων για το ιταλικό οργανωμένο έγκλημα.

Για τους ειδικούς δεν είναι τυχαίο ότι η Μαφία χρησιμοποιεί το TikTok, μιας και η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως μεταξύ των νέων. «Θα ήταν λάθος να νομίσουμε ότι εν έτει 2021 η Μαφία εμφανίζεται σαν την ταινία “O νονός” με καπελάκι και κοντόκανη καραμπίνα”, λέει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κάρλο Μπονίνι: «Σήμερα η επίδειξη ισχύος περνά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη Μαφία να εμφανίζεται πιο σύγχρονη από ποτέ».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.